Ondersteuningsnetwerk Oost-Brabant

Ondersteuningsnetwerk Oost-Brabant Beste ouders

In de media werd er al heel wat over gezegd maar wij willen u ook graag informeren over de opstart van het ondersteuningsnetwerk voor onze regio Oost-Brabant. (ONW-OB) In de loop van de maand juli werden de middelen voor het ondersteuningsnetwerk toegekend aan de scholen voor buitengewoon onderwijs. Op basis hiervan kon de aanstelling van ondersteuners beginnen. Welke scholen voor buitengewoon onderwijs deel uitmaken van het netwerk, vindt u terug in het overzicht onderaan deze mail. Op het einde van vorig schooljaar en in de loop van de voorbije vakantie stuurden wij onze ondersteuningsvragen door via het centrale zorgloket van OMW-OB . Dat werd immers aan alle ‘gewone’ scholen gevraagd.

Momenteel gaat dit over een duizendtal vragen, voor gans de regio. Hiervoor moet het ondersteuningsnetwerk Oost-Brabant een passend aanbod uitwerken in co-creatie met de gewone scholen. Om schoolnabij te kunnen werken, werd geopteerd om de ondersteuning te organiseren vanuit drie lokale teams: Diest, Leuven, Hoegaarden-Zoutleeuw. Op dit moment analyseert het team van coördinatoren van ONW-OB, de lijst met ondersteuningsvragen. De ondersteuners van dit ondersteuningsnetwerk hebben in een eerste fase, samen met onze school, gewerkt aan vraagverheldering en beeldverruiming door onder meer participatief te observeren en in gesprek te gaan met ons zorgteam. In deze eerste periode (september) werden ondersteuners tijdelijk als ankerfiguur naar de school gestuurd. Nu pas kunnen de aard, de duur en de intensiteit van de ondersteuning bepaald worden en wordt een ondersteuner aan de school toegewezen. Wij kijken alvast uit naar een boeiende verbindende samenwerking met ONW-OB (ondersteuningsnetwerk Oost-Brabant) en hopen onze kinderen hiermee nog beter te kunnen ondersteunen.

Met vriendelijke groeten

Patrick Lefèvre

Jeroen Vanham

VBS Landen

Volg onze school op Facebook

VBS ST-GERTRUDIS

Grootveldstraat 2

3400 Landen

Fax : 011/ 88 78 37

Vestigingen :

1. GROOTVELD : Grootveldstraat 2, 3400 Landen

2. BOVENPOORT : Bovenpoortstraat 48, 3400 Landen

3. SINT--NORBERTUS : Norbertusstraat 15, 3400 Landen

4. KLAVERTJE VIER : Jonker Janlaan 3, 3004 Attenhoven

ONZE KLASBLOGS

Klik op de klasblog van je keuze

* CK6 juf Greet

* CK7 juf Nathalie

* NK1 Juf Fanny

ONZE ZORGWERKING

Onderwijsregelgeving

Copyright © 2015. All Rights Reserved.